tisdag 4 oktober 2011

Klart för panelsamtal i Göteborg 7 nov


Läser du på universitet eller högskola, spelar fotboll, jobbar med jämställdhets- eller jämlikhetsfrågor eller bara har funderat över varför så få killar läser till sjuksköterska eller varför idrotten egentligen är könsuppdelad? Vi tror att alla ni kan ha ett intresse av att komma den 7 november till Henriksberg när vi presenterar boken "Passa och passa in- om manlighet, fotboll och utbildningsval".

BOKEN "PASSA OCH PASSA IN"
Boken är en sammanställning av resultaten ifrån samtal om manlighet och utbildningsval, med AIK-spelare i ett pojkfotbollslag, inom ramen för projektet ”Spelar roll - fotboll och utbildning i samverkan”. Projektet är ett samarbete mellan Karolinska Institutet och AIK fotboll och är finansierat av Delegationen för jämställdhet i högskolan Syftet med projektet att öka förståelsen för hur förväntningarna ser ut på att vara kille idag, hur maskuliniteter skapas i den könsuppdelade fotbollsmiljön, vem som passar in där och hur miljön kan påverka oss på olika sätt, till exempel i tankar om val av utbildning och yrke. Detta med bakgrund i att det är 76% kvinnor på Karolinska Institutets grundutbildningar, och på vissa program “bara” kvinnor.

UPPLÄGG OCH TIDER

16:30-16:40 PRESENTATION AV BOKEN OCH PROJEKTET
Sofia B. Karlsson, författare och projektledare

16:45- 18:00 PANELSAMTAL
Panelen diskuterar hur en könsuppdelad fotbollsmiljö kan påverka föreställningar om vad som är möjligt att göra och vilka val som är möjliga att göra som kille. Panelen diskuterar även hur det går att jobba med normer för manlighet, både inom idrottsvärlden och inom akademin och delar med sig av egna erfarenheter från respektive verksamhet.

Paneldeltagare:
Caroline Olsson, koordinator för likabehandling av studenter och breddat deltagande vid Karolinska Institutet
John Wall, huvudtränare JA Tipselit, AIK
Moa Magnusson, projektledare "För en öppnare idrott", RFSL Skaraborg
Samuel Heimann, projektsamordnare vid Göteborgs Universitet
Stina Svensson, talesperson Feministiskt Initiativ

Moderator: Kia Sigge, TransForm

18:00-18:15 FRÅGESTUND


18:30 AVSLUTBRA ATT VETA
- Gratis inträde
och ingen föranmälan krävs (men meddela gärna via mail/på Facebook om du kommer)
- Mat och dryck finns att köpa
- Alla som kommer får en bok!

Välkommen!FRÅGOR?
Hör av dig till Sofia B. Karlsson på sofia.karlsson.1@ki.se eller ring på 0737 085687.
Är du intresserad av boken men inte kan komma så kan du beställa en genom att skicka ett mail på mailadressen ovan.VILL DU VETA MER OM PROJEKTET ELLER LADDA NER BOKEN? Titta in här: http://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?a=100791&d=3420&l=sv


Skicka gärna inbjudan vidare till någon du tror kan vara intresserad. Eventet (”Panelsamtal utifrån boken ”Passa och passa in”) finns även på Facebook där du kan se vilka andra som har anmält sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar